eur:
401.35
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Nem vitték orvoshoz a haldoklót, hogy vallomásra bírják

Moszkvában kórházba vitték Vaszilij Alekszanjant, a feldarabolt Yukos olajbirodalom vizsgálati fogságban lévő, súlyos beteg volt alelnökét - közölte a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat sajtóosztálya.

A bíróság szerdán jelentette be döntését, hogy az AIDS-ben, nyirokmirigyrákban és tuberkulózisban szenvedő férfit szakorvosi kezelésben részesítik, az ellene folyó eljárást felfüggesztik, de nem helyezik szabadlábra.

A kezelés helyéről szóló döntést a bíróság a fogház orvosaira hagyta, és azok a kórházi elhelyezés mellett döntöttek.

Mihail Hodorkovszkij, a Yukos volt főnöke több mint egy hete éhségsztrájkba kezdett a csitai fogházban, orvosi kezelést követelve Vaszilij Alekszanjannak, akitől szerinte ezt azért tagadták meg mindeddig, hogy rá nézve terhelő vallomást tegyen.

Az éhségsztrájkjához csatlakozó kilenc emberjogi aktivista ma felhagyott az éhezéssel.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×