eur:
401.44
usd:
363.53
bux:
72716.35
2024. október 3. csütörtök Helga

Amerikában nem tartják veszélyesnek a klónozott élelmiszereket

Az Egyesült Államok gyógyszer- és élelmiszerengedélyezési hivatala szerint biztonságos a klónozott állatok teje vagy húsa. Állásfoglalásuk szerint ezeket bátran el lehet fogyasztani.

Egy hatéves kutatást követően az Egyesült Államok gyógyszer- és élelmiszerengedélyezéssel foglalkozó hivatala, az FDA azt az állásfoglalást adta ki, hogy a klónozott sertés, marha vagy kecske húsa vagy teje éppoly biztonságos, mint a hagyományosan született egyedeké.

Az állásfoglalás azonban a birkahúsra már nem terjed ki. A nyilatkozatból kiderül, hogy még a tengerentúlon sem számítanak arra, hogy az üzleteket elárasztanák a klónozott állatokból előállított élelmiszerek, ezek ugyanis igen költséges áruk lennének.

Az Egyesült Államokban nem tiltják a törvények, hogy valaki klónozott állatokból előállított élelmiszert hozzon fogalomba.

A tejiparban például előszeretettel hoznak forgalomba klónozott tehéntől származó tejet.

A bejelentés valószínűleg nem véletlen, korábban ugyanis több felmérés is azt igazolta: az amerikai fogyasztók tartózkodnak a klónozott tehenekből származó tejtermékek vásárlásától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 3. 13:42
×
×
×
×