eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Már az együttműködést készíti elő Clinton és Obama

Ezentúl visszafogottabban bírálja majd egymást a demokraták két legesélyesebb elnökjelöltje. Hillary Rodham Clinton és Barack Obama attól tart, hogy a kiélezett választási retorika gyöngítené a párt esélyeit arra, hogy megszerezze a Fehér házat.

A békülést Obama kezdte, aki újságírók előtt kijelentette: nem akarja, hogy a Clinton elleni csatában elfelejtődjön, mi is a kampány végső célja. Az egykori first ladyre és másik vetélytársára, John Edwards volt szenátorra utalva hangsúlyozta: "bár vannak közöttünk véleménykülönbségek, a célunk ugyanaz. Demokraták vagyunk, hiszünk az emberi jogokban." Egy órával később már Clinton is közleményt adott ki, amelyben hasonló hangot ütött meg.

Miközben a demokrata jelöltek egymással békülnek, a republikánusok csak a csatára figyelnek: ma tartják a következő előválasztást Michiganben. A demokraták bojkottálják az előválasztást, mert a beleegyezésük nélkül hozták előbbre annak időpontját.

Mitt Romney és John McCain sem engedheti meg magának, hogy veszítsen. A felmérések szerint a két jelölt támogatottsága nagyjából azonos az államban, ahol Mike Huckabee volt arkansasi kormányzó a harmadik helyre számíthat.

Hármuk közül leginkább Romney számára élet-halál kérdése a győzelem, hiszen veszített Iowában és New Hampshire-ben is. Ha most sem sikerül győznie, akkor valószínűleg ki is száll a küzdelemből.

A demokrata jelöltek legközelebb szombaton, Nevadában mérettetnek meg. Edwards, aki eddig nem váltott hangot, agresszív kampányt folytat itt és Dél-Karolinában is. Mindkét riválisát leszólta, azt mondta, egyikük sem lesz képes megszerezni a Fehér házat novemberben, egyedül csak ő elég erős arra, hogy megharcoljon a republikánusokkal és a vállalati érdekekkel.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×