eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Hatalmas károkat okoz a tél Amerikában

Egymillió ember maradt áram nélkül hóviharok miatt Kaliforniában, szakemberek szerint napokba telhet, míg sikerül helyreállítani az áramszolgáltatást.

Az óránkénti 130 kilométeres szél fákat csavart ki és oszlopokat döntött le. A hatóságok lezárták az autópályákat Sacramento és San Francisco között és több repülőjáratot is töröltek.

A szelet záporeső és havazás kísérte. A meteorológusok előrejelzése szerint a vihar miatt vasárnap Sierra Nevadában akár háromméteres hótorlaszok is kialakulhatnak.

Dél-Kaliforniában háromezer embert telepítettek ki a hatóságok földcsuszamlásoktól tartva.

A heves vihar a kaliforniaihoz hasonló károkkal járt Washington és Oregon államban is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×