eur:
400.05
usd:
362.13
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Pakisztán a döntésre vár

Kedden dönt a pakisztáni központi választási bizottság a január 8-ára kitűzött parlamenti választások esetleges elhalasztásáról. A testület titkára elmondta: helyzetjelentést kértek a tartományi kormányoktól és választási bizottságoktól, és a helyi viszonyok ismeretében kedden hoznak határozatot az ügyben.

Egy neve elhallgatását kérő kormánytisztviselő ezzel egy időben azt közölte, hogy a voksolást valószínűleg néhány héttel elhalasztják.

A Pervez Musarraf elnököt támogató Pakisztáni Muzulmán Liga vasárnap felfüggesztette választási kampányát.

Közben Benazir Bhutto csütörtökön meggyilkolt ellenzéki vezető pártja a politikus 19 éves fiát és férjét nevezte ki a Pakisztáni Néppárt új vezetőinek.

A szervezet egyúttal bejelentette: indulni kíván a választásokon. Az ugyancsak Pakisztáni Muzulmán Liga nevű ellenzéki konzervatív párt vezetője, Navaz Sarif volt kormányfő úgy nyilatkozott: részt vesznek a voksoláson, miután a Pakisztáni Néppárt is így döntött.

Címlapról ajánljuk

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×