eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Timosenko nem kapott elég szavazatot

Az ukrán parlament nem hagyta jóvá Julija Timosenko kormányfői kinevezését, a jóváhagyáshoz két szavazat hiányzott.

Timosenkót szövetségese, Viktor Juscsenko elnök jelölte a miniszterelnöki posztra, miután a két politikus pártjai koalíciós megállapodást kötöttek.

A Juscsenko mögött álló Mi Ukrajnánk-Nemzeti Önvédelem mozgalom és a Timosenko nevét viselő pártszövetség alkotta "narancsszínű" koalíciónak együttesen 227 képviselői helye van a szeptember végén megválasztott 450 fős parlamentben, de Timosenkóra csak 225-en szavaztak.

A szavazatszámláló elektronikus rendszer kimutatása szerint a két voksot a Juscsenko vezette párt képviselői nem adták le.

Arszenyij Jacenyjuk parlamenti elnök szerint a két honatyát valami akadályozta a szavazásban. A házelnök szünetet rendelt el.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 1. 22:01
×
×
×
×