eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin

Húszméteres hullámok mosták el a hawaii strandot

Óriási hullámok csapódtak be az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii állam Maui szigetén. A 20 méteres hullámok jelentős károkat okoztak az üdülőhelyen, egy ember megsérült.

Húszméteres hullámok csapódtak be Hawaii állam Maui szigetén helyi idő szerint kedd hajnalban.

Két partszakaszt, a Baldwin Beach Parkot és Ho´okipa Beach Parkot lezárták, és mindaddig nem nyitják meg, amíg a területet nem nyilvánítják biztonságosnak.

Egy szörföző megsérült, valószínűleg eltört a lába, két másikat pedig a vízből kellett kimenteni, annak ellenére, hogy a hatóságok felszólították az embereket, hogy ne menjenek a vízbe.

A hatalmas hullámok több partmenti épületben és létesítményben jelentős kárt okoztak, egy parkolót is elmostak. Két életmentő járművet partra vetettek a hullámok, az egyik egy üdülő ajtajának csapódott, összetörve azt.

A jelentések szerint a hullámok rengeteg homokot és törmeléket halmoztak fel a partokon.

Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×