eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Kun Miklós: Több csalás is van az oroszországi választásokon

Bár még nincs vége az orosz választásoknak, az eredmény már borítékolható - mondta az InfoRádiónak Kun Miklós történész. Hozzátette: az Egységes Oroszország Párt és Vlagyimir Putyin győzelméhez több csalás is hozzájárul.

Tág teret ad a csalásnak az oroszországi választásokon az, hogy az időzónáktól függően egyes területeken eltérő időben kezdődik a szavazás - mondta az InfoRádiónak Kun Miklós történész.

Kifejtette: laza a rendszer, hiszen a szavazóbizottságok már voksolás előtt jóval kiállítanak embereknek igazolást, hogy szavazhatnak máshol is.

A hírek szerint Vlagyimir Putyin hívei külön kvótákat készítettek, hogy kerületenként és járásonként mennyi szavazatot kötelesek összegyűjteni - emelte ki a történész.

Kun Miklós hangsúlyozta: Putyin népszerűsége rendkívül magas, el sem tudják képzelni az emberek, hogy más párt győzzön az alsóházi választásokon. Az Egységes Oroszország várhatóan 60-70 százalékos támogatást kap a szavazáson - tette hozzá.

A történész elmondta, hogy két művi ellenzéki párt is indul a választásokon. Az egyik Vlagyimir Zsirinovszkij nacionalistának tekintett Liberális-Demokrata Pártja, amelyet Putyin emberei irányítanak a háttérből, míg a másik az orosz elnök egyik legjobb barátja által irányított Igazságos Oroszország párt, amelyet Putyin érdekében hozták létre, és ide akarják az elégedetlen nyugdíjasok és radikális fiatalok szavazatait besöpörni - fejtette ki.

A bejutásra szintén esély, Gennagyíj Zjuganov vezette kommunista pártot Putyin emberei verték szét - emelte ki Kun Miklós.

Ha Bulgáriában vagy Finnországban lenne hasonló helyzet, mint az oroszországi választásokon, akkor a nemzetközi közösségek keményen fellépnének - vélekedett a történész. Európa nagyrészt az orosz gáztól függ, így finoman bánnak Oroszországgal - tette hozzá.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×