eur:
396.86
usd:
355.54
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Moszkva Washingtont nyugtatgatja

Irán nem képes olyan interkontinentális ballisztikus rakéták gyártására 2020 előtt, amelyek elérhetnék az Egyesült Államok területét - vélekedett az orosz hadsereg vezérkari főnöke.

Jurij Balujevszkij tábornok a Russia Today című angol nyelvű orosz hírcsatornának nyilatkozva leszögezte: Irán nem jelenthet a közeljövőben veszélyt az Egyesült Államokra.

Az orosz katonai vezető ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy az amerikaiak az 1990-es évek végétől az Észak-Koreából indított rakéták veszélyéről beszéltek.

"Ma erről sokkal kevesebbet beszélnek, nemcsak azért, mert sikerült meggyőzni Észak-Koreát, hogy együttműködjön és engedményeket tegyen nukleáris téren, hanem azért is, mert az Egyesült Államok elleni fenyegetés, mint olyan, nem létezett. Most pedig megint megpróbálnak megijeszteni minket az iráni fenyegetéssel" - mutatott rá Balujevszkij tábornok.

Washington radarállomást akar telepíteni a Cseh Köztársaságba és elfogó rakétákat Lengyelországba egy olyan rakétavédelmi pajzs keretében, amelynek célja megvédeni a Nyugatot egy iráni fenyegetéssel szemben.

Oroszország úgy véli, hogy egy ilyen terv veszélyeztetné biztonságát. Moszkva és Washington között hónapok óta folyik a kötélhúzás e kérdésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, csökkentve ezzel a földgázfüggőséget és a költségeket. Az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben, amely hozzájárulhat az új beruházások megvalósulásának elősegítéséhez – nyilatkozta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a távhőrendszereket érintő változtatásokról a Portfolio-nak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×