eur:
396.86
usd:
355.54
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Antall Józsefről nevezik el az Európai Parlament egyik új épületét

Brüsszelben Antall József néhai miniszterelnökről nevezik el az Európai Parlament két új épületének egyikét.

Fazakas Szabolcs szocialista európai parlamenti képviselő közölte: a testület elnöksége egyhangúlag döntött erről.

A politikus hangsúlyozta, hogy a javaslatokkal valamennyi magyar képviselő egyetértett.

Az EP magyar néppárti képviselőcsoportja örömmel állapította meg: sikerrel járt kezdeményezése, hogy az új parlamenti épületek egyikét Antall Józsefről nevezzék el.

"A néhai miniszterelnök a mai napig úgy él Európa vezető politikusainak emlékében, mint a közép-európai demokratikus átmenet meghatározó személyisége. Antall József döntő szerepet játszott Európa békés újraegyesítésében, kompromisszum nélkül hitt a demokráciában és az európai gondolatban" - olvasható a néppártiak nyilatkozatában. 

A másik épületet Willy Brandt egykori német kancellárról nevezik el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, csökkentve ezzel a földgázfüggőséget és a költségeket. Az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben, amely hozzájárulhat az új beruházások megvalósulásának elősegítéséhez – nyilatkozta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a távhőrendszereket érintő változtatásokról a Portfolio-nak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×