eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Szétverték az ellenzéki tüntetést Pakisztánban

Pakisztánban a rendőrség összecsapott a Benazír Bhutto volt miniszterelnök részvételével tervezett, de betiltott ellenzéki tüntetés résztvevőivel. A rendfenntartók gumibotokkal és könnygázzal oszlatták szét a tömeget, több tüntetőt pedig letartóztattak Ravalpindiben.

A rendőrség korábban megakadályozta a házi őrizetben lévő Benazir Bhutto ellenzéki vezetőt, hogy eljusson pártja tiltakozó nagygyűlésére. A volt miniszterelnök páncélozott gépkocsija az épület körül felállított első útzár mellett még el tudott haladni, egy rendőrségi busz azonban feltartóztatta.

Közben pokolgépes merényletet követtek el egy miniszter házánál az északnyugat-pakisztáni Pesavarban; a robbanásban ketten meghaltak.

Pakisztánban csütörtökön jelentették be, hogy februárra halasztják az eredetileg január közepére tervezett parlamenti választásokat, a szombaton bevezetett rendkívüli állapotot pedig egy-két hónap múlva oldják fel.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×