eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Vadállat módjára támadtak a lányra társai

Nagy-Britanniában egyre nagyobb probléma a diákok közötti bántalmazás. Nemrég egy 15 éves lányt támadtak meg társai és karmoltak össze.

A lányra két felsőbb éves társa támadt rá úgy, hogy kórházba kellett szállítani. Arcáról folyt a vér, és úgy nézett ki, mint akire egy vadállat támadt rá. Bethany, aki barátnőivel volt, a támadás közben elveszítette az eszméletét.

A támadás a lány otthonától nem messze az utcán, egy bolt előtt történt. Az idősebb diákok elkérték a lány mobiltelefonját, és amikor nem adta nekik oda, azonnal neki estek. Egyikük a hajánál fogva a földre húzta, a másik pedig ütni kezdte. Eközben semmit sem mondtak. A két támadót végül az egyik barátnő édesanyja szedte le a lányról.

Az eset nem egyedi Nagy-Britanniában. Egy felmérés szerint minden harmadik diák már megélte azt, hogy társai erőszakoskodtak vele. A bántalmazottak negyede még évekkel később is azt mondta, hogy az élmény még felnőtt korára is kihatott.

A diákok több mint fele azt gondolja, hogy az iskolai bántalmazás egy valós, megoldandó probléma, hiszen sokan e-mailben vagy sms-ben kaptak már fenyegető üzeneteket.

Egy segélyszervezet adatai szerint pedig a szigetországban évente több tíz gyermek azért öli meg magát, mert nem tudja feldolgozni az iskolai bántalmazásokat.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×