eur:
394.32
usd:
354
bux:
72730.78
2024. szeptember 18. szerda Diána

Diana hercegnőre csak a kiváltságosok emlékezhetnek?

Sok kritika éri manapság Károly herceget és körét, amiért egykori felesége, Diana halálának tizedik évfordulójára olyan megemlékezést szerveztek, amelyről a tömegek kiszorulnak.

Tíz évvel ezelőtt, Diana temetésén, hatalmas kivetítőkön követhették nyomon az utcán rekedt közemberek a szertartást. A kerek évfordulón azonban semmi ilyesmiről nem gondoskodtak a szervezők.
A gyászmisét a londoni St. James's Parkkal szemben lévő Guards Chapelben tartják, ahol a 24 éves Vilmos és a 22 éves Harry herceg is beszédet mond.

Károly herceg környezetében a kritikákra úgy reagáltak: bár egyelőre nem lehet felmérni, hogy hányan érkeznek Londonba a megemlékezésre, nem tervezték, hogy az esemény helyszínén kivetítőket helyeznek el, mivel ez egy családi esemény.

Többen azonban kifogásolták, hogy ha családi emlékezésről van szó, akkor Elton Johnt vagy Cliff Richards-t miért hívták meg. Ráadásul a windsori kastélyban is sor kerül majd egy családi emlékezésre.

Az eseményre egyébként a királyi család mellett Károly herceg jelenlegi felesége, Camilla is meghívót kapott, holott a hölgy már akkor is viszonyt folytatott a trónörökössel, amikor Károly még Diana férje volt.

Camilla azonban egy héttel az esemény előtt úgy döntött: nem vesz részt a gyászmisén. Döntését azzal indokolta: attól fél, hogy jelenléte "elvonhatná a figyelmet a megemlékezés eredeti céljától".

Ez nem is csoda, hiszen az egyik brit lap felmérése szerint a megkérdezettek 54 százaléka szerint helytelen lenne, ha Camilla részt venne az eseményen, az egykori szerető, akit Diana a házassága harmadik tagjának nevezett.

Címlapról ajánljuk
Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

A Dunakanyar több településén, Budapesten pedig a Római-parton és a Margit-szigeten megfeszített munkával készülnek a dunai árhullám hétvégi tetőzésére. Az egyik III. kerületi civil szervezet árvízvédelmi védmű megépítését követeli a Fővárosi Önkormányzattól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×