eur:
394.49
usd:
354.34
bux:
72759.17
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Visszavonták az árut a boltokból, öngyilkos lett a gyártó cég vezetője

Öngyilkos lett egy kínai játékgyártó cég vezetője, miután az Egyesült Államokban közel egymillió darab kínai gyártású játékot hívtak vissza. A kínai hatóságok előzőleg bejelentették, hogy egy időre felfüggesztették az érintett cég exportengedélyét.

Csang Su-hong, a Lee Der Industrial vezetője a hétvégén követett el öngyilkosságot a cég egyik telephelyén. Ez pár nappal azután történt, hogy a kínai hatóságok exportstopot vezettek be a vállalat termékeikre.

A játékokat az Egyesült Államokban forgalmazó Mattel ugyanis 967 ezer darabot hívott vissza, mivel felfedezték, hogy a festék túlzottan sok ólmot tartalmaz.

A műanyag játékokat a világszerte ismert Fisher-Price márkanév alatt forgalmazzák, és a rajzfilmekből is ismert Elmo, Dora és Diego is megtalálható köztük.

Egy kínai lap szerint Csang egy jó barátjától vette a hamisított festéket.

A cég egyik igazgatója elmondta, hogy a vállalatvezető szombaton felakasztotta magát.

A vállalat egyik illetékese azonban hétfőn azt mondta, hogy nem hallotta a hírt - jelentette az AP hírügynökség.

Két hónappal korábban egy New York-i székhelyű cég, a Thomas a gőzmozdony-sorozat fából készült elemeit hívta vissza, szintén ólmot tartalmazó festék miatt. A kínai hatóságok ezt a vállalatot is exporttilalommal sújtották.

Szakértők megjegyzik, hogy a kínai cégek gyakran temérdek beszállítóval dolgoznak, és emiatt nehéz nyomon követni, honnan származnak a termékek egyes összetevői.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Már áll a mobilgát Szentendrén, ahol pénteken 7 és fél méternél tetőzhet a Duna

A hét elején 300 ezer homokzsák érkezett a Pest vármegyei városba, ahol önkéntesek jelentkezését várják a szükséges árvízvédelmi munkák elvégzésére. Hétszáz centiméter feletti vízállás esetén több utca is víz alá kerülhet Szentendrén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×