eur:
394.51
usd:
355.74
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

A brit fiatalok a legrosszabbak Európában

Egy kutatás szerint a brit tinédzserek viselkedése a legrosszabb egész Európában. Körükben sokkal több kábítószer- vagy alkoholfogyasztót találni, mint más nemzetek fiataljainál. Gyakrabban kerülnek verekedésbe és hamarabb kezdenek szexuális életet élni.

A tanulmány szerint mindez részben azért következhetett be, mert egyre több a felbomló család a szigetországban.

A fiatalok pedig sokkal inkább a társaiktól ellesett viselkedési mintát követik, és nem a szüleik tanácsaira hallgatnak. A tanulmányt készítő kutatóintézet radikális beavatkozást tart szükségesnek.

A felmérés szerint a fiatalok 44 százaléka élete során már legalább egyszer részt vett verekedésben. Németországban az arány 28 százalék, Franciaországban 36, Olaszországban pedig 38.

Az angol fiatalok 27 százaléka vallotta be, hogy szokott alkoholt fogyasztani. Ez messze meghaladja a más országban mért adatokat, Olaszországban ugyanis 5 százalék válaszolta ezt, Franciaországban pedig mindössze három százalék.

Kiderült az is, hogy az angol tiniknek mindössze 64 százaléka szokott alkalmanként a szüleivel együtt ebédelni, míg Olaszországban ez a fiatalok 93 százalékára igaz. Nagy-Britanniában ráadásul a fiatalok sokkal több időt töltenek otthonuktól távol a barátaikkal, mint más országokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×