eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Robbantással mentették a zátonyra futott hajót

Szabályozott robbantással választották ketté a brit partok mellett zátonyra futott Napoli teherhajót. A mentőakció 50 millió fontba (mintegy 18 milliárd forint) kerül.

A konténereket szállító MSC Napolit január 18-án futtatta zátonyra kapitánya Anglia délnyugati partjainál, nehogy a tomboló viharban elsüllyedjen.

A tengerbe zuhant, majd a partra sodródott konténereket szinte azonnal fosztogatni kezdték, a szemfüles tolvajok BMW-motorok és Mercedes személyautók alkatrészeit, ruhákat, borokat és parfümöket zsákmányoltak.

A január óta a zátonyon veszteglő hajót a védelmi minisztérium és a parti őrség közös akciójában kedd este először révkalauz-hajókkal próbálták megmozdítani. Miután azonban felfedezték, hogy a hajótestben néhol három méter széles rések tátongnak, letettek az egyben történő vontatásról.

Így maradt a szabályozott robbantás, amely valószínűleg megpecsételte ugyan a hajó sorsát, de így talán sikerül megakadályozni elsüllyedését a forgalmas hajózási út mentén.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×