eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

"Elképesztő viszonyok uralkodnak errefelé"

Megrázó tapasztalatokról számolt be az észak-amerikai profi bajnokság négy kosarasa, akik élelmet osztani utaztak el Kenyába. A sportolók szerint a gyerekek nem is tudják, hogy ők kosarasok, egyszerűen csak "magas fickóknak" hívják őket.

Saját bevallásuk szerint megdöbbentették az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság négy játékosát a kenyai viszonyok. A botrányairól hírhedt sacramentói Ron Artest egyszerűen csak a világ legszörnyűbb helyének nevezte az afrikai országot.

"Elképesztő viszonyok uralkodnak errefelé, a gyerekek romos iskolákban tanulnak, és naponta egyszer étkeznek. Mindenki azt gondolja, hogy fafejű vagyok, pedig szívem is van. Õsszel felépíttetek itt egy rendes házat a kicsiknek" - mesélte a kosaras.

A Los Angeles Lakerst erősítő társa, Maurice Evans az élmények hatására néhány mezítlábas gyereknek rögtön cipőt akart vásárolni, de hamarosan olyan sokan lettek, hogy az éppen nála lévő összes pénzt lábbelikre költötte.

"Nem is tudják, hogy NBA-játékosok vagyunk, csak magas fickóknak hívnak bennünket. Olyan nyomornegyedekben élnek, amelyekhez képest a mi gettóink Berverly Hillsnek tűnnek" - mondta Maurice Evans.

A két kosaras másik két társával, a bostoni Theo Ratliff-fel és a washingtoni Etan Thomas-szal a "Milliók etetése" nevű jótékonysági NBA-kampány keretében utazott Kenyába.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×