eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

A vártnál nagyobb lehet a baj a sérült japán atomerőműben

Japánban az előzetes becsléseknél magasabb a radioaktivitás mértéke abban a vízmennyiségben, amely a hét elején egy földrengés következtében megrongálódott atomerőműből került a tengerbe.

Szakértők szerint ugyanakkor a jelenleg mért szint is alatta van veszélyt jelentő értéknek és a radioaktív anyaggal szennyezett 1200 liternyi víz nem ártalmas a környezetre.

A Kariva erőműben azután keletkeztek károk, hogy hétfőn a térséget a Richter-skálán mért 6,8 erősségű földrengés rázta meg. A létesítményt a következmények végleges tisztázásáig lezárták.

A legutolsó adatok szerint a földrengésnek kilenc halálos áldozata van. A mintegy százezer lakosú Kasivazakiban 35 ezer otthonban szünetel a gáz- és a vízszolgáltatás. Niigata kormányzóságban 342 ház összedőlt, 430 pedig megrongálódott.

A kormányzóságban 2004 októberében volt hasonló erősségű földrengés; akkor 67 ember halt meg. A hétfői földrengések után Abe Sindzo kormányfő félbeszakította választási kampányát, és a térségbe utazott.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×