eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Egyiptomban feltételezett terroristákat vettek őrizetbe

Õrizetbe vett az egyiptomi rendőrség 35 férfit, akik a hatóságok gyanúja szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat ösztönzésére terrorcselekményeket készültek végrehajtani az arab országban.

A harmincöt embert még áprilisban fogták el, két külön csoportban, de őrizetbe vételüket csak a hét végén hozták nyilvánosságra. Ügyükben az egyiptomi állambiztonsági bíróság folytat vizsgálatot.

A szóban forgó embereket azzal gyanúsítják, hogy csatlakoztak egy olyan radikális csoporthoz, amely az arab ország alkotmányos rendjének megdöntésére törekedett, és e célból merényleteket tervezett Egyiptomban.

A terrorcselekményeket az al-Kaidával összefüggésbe hozott egyik iraki csoport pénzelte volna - mondta egy neve elhallgatását kérő rendőrtiszt.

Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

A bitcoin mellett az altcoinok piacán is kivárást láthattunk az előző hetekben a tőzsdéken, mivel a befektetők továbbra is az amerikai elnökválasztással kapcsolatos eseményekre figyelnek. Ahogy azonban közeledünk a novemberi választáshoz, úgy válik egyre fontosabbá pozícionálni magukat a piaci szereplőknek a lehetséges kimenetelekre. A bitcoin kapcsán már láthattunk az utóbbi napokban 80 ezer és bőven 100 ezer dollár feletti célárakat is, van azonban egy másik token is, amely nagy rali előtt állhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×