eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Tragédiákat okozott a hatalmas árvíz

Hatalmas árvizek sújtják Anglia több részét, elsősorban Yorkshire-t, miután rekordmennyiségű eső zúdult a vidékre. Rotherham közelében gátszakadás fenyeget, máshol embereket sodort el az ár.

A legrosszabb helyzetben Yorkshire van, miután a hét elején szakadatlanul ömlött az eső és a folyók közül volt, amelynek a szintje néhány óra alatt két métert emelkedett.

Bár Anglia közismerten esős ország, meglepő, mennyire nincsenek gátak közé szorítva rendszeresen megáradó folyók és mennyire gyenge a csatornázottság.

Rotherham közelében egy hatalmas víztározó gátja fenyeget átszakadással. Tűzoltók szivattyúzzák a vizet a tározóból és folyik a gát megerősítése, több százan menekülnek a környék házaiból.

Hétfőn több halálos áldozatot követelt az árvíz. Iskolából hazatérő fiúk a Sheaf folyó közelébe merészkedtek és egy 14 éves gyereket elragadott a víz, holttestét később megtalálták.

Egy 68 éves férfi az utcán lezúduló vízben kiszállt az autójából, elragadta az ár és megfulladt. A csatorna nyelte el azt a 28 éves fiatalembert, aki a víz útját akarta felszabadítani a törmeléktől.

Több bajba jutottat a királyi légierő helikopterei mentettek ki háztetőkről. Sheffieldben kilencszázan aludtak szükségszállásokon. A híres acélváros milliós károkat szenvedett. 13 ezren maradtak villanyáram nélkül.

Ludlow közepén a főtérre vivő hidat vitte el a megáradt folyó és ezzel a gázvezeték is átszakadt.

Az ár immár visszavonulóban van, de a víztározó gátja még mindig labilis és a meteorológia újabb esőzéseket jósol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×