eur:
395.57
usd:
356.69
bux:
72475.45
2024. szeptember 13. péntek Kornél

"Ez egyszerűen háborús bűn"

Háborús bűnök elkövetésével vádolja a szembenálló palesztin csoportokat a Human Rights Watch emberi jogi szervezet.

A Human Rights Watch szerint a palesztin fegyveresek mindkét oldalon súlyosan megsértik a nemzetközi humanitárius jogot, civileket és foglyokat gyilkolnak meg.

"Az ellenségeskedésben részt nem vevő civilek meggyilkolása és a foglyok szándékos megölése egész egyszerűen háborús bűn" - hangsúlyozta közleményében Sarah Leah Whitson, az amerikai központú emberi jogi szervezet közel-keleti csoportjának vezetője.

A Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah és a iszlamista Hamász fegyveresei közötti összecsapásoknak kedden 28 halottja és 150 sebesültje volt a Gázai övezetben.

A harcok a palesztin nemzeti egységkormány összeomlásával és polgárháborúval fenyegetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×