eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Újra megnyitják a horror házát

Két hét múlva, június 18-án újra megnyitják a virginiai műszaki egyetem Norris Hall nevű épületét, ahol áprilisban a dél-koreai Cso Szung-Huj lemészárolt 32 diákot, majd magával is végzett.

A virginiai műszaki egyetem épületében az irodák és a laboratóriumok ismét üzemelnek majd, mivel ezeket nem lehet áthelyezni, de tanórákat már nem fognak itt tartani - közölte az intézmény.

Azokat a második emeleten lévő termeket többet nem nyitják meg, ahol a dél-koreai diák lelőtte társait. A lövöldözés óta a termet újrafestették, a mennyezetet helyrehozták, és a padlót is kicserélték.

Larry Hincker, a virginiai egyetem szóvivője kiemelte, hogy az intézménynek az a szárnya teljesen leáll.

Az egyetem elnöke, Charles Steger közleményében leszögezte, hogy megvizsgálták a javaslatokat, és amellett döntöttek, hogy a legjobb mód a sebek begyógyítására, ha a Norris Hallt újra használatba veszik, de más célokra.

"Az épület eltüntetése nem tüntetné el a történteket" - mondta az egyetem professzora, Bryan Cloyd, akinek a lányát szintén megölte a dél-koreai ámokfutó. Hozzátette: mivel a diákok figyelmét nehezen lehetne elvonni a vérengzésről, így szükségszerű, hogy az épületben lévő előadótermeket már ne használják.

Az egyetem a nyáron dolgoz ki tervet a Norris Hall hosszú távú használatáról.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×