eur:
395.44
usd:
357.12
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Egymillió embernek kell költöznie a pekingi olimpia miatt

Pekingben több mint egymillió embert költöztettek ki otthonából a 2008-as olimpiai játékok miatt - közölte a Lakhatási Jogok Központja nevu nemzetközi szervezet.

Az összeállítás szerint Pekingben az év végig másfél millió embernek kell elhagynia otthonát, a 2012-ben esedékes londoni olimpiánál pedig már most ezer embernek kell attól tartania, hogy az építkezések miatt lebontják otthonát.

A genfi székhelyű Lakhatási Jogok Központja nevű szervezet felszólította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy az ötkarikás játékok helyszínének kiválasztásakor és az előkészületek ellenőrzésekor figyeljen oda a helyiek jogainak érvényesítésére.

A tájékoztatás szerint a szervezet összesen hét korábbi és majdani olimpiát vizsgált meg abból a szempontból, hogy a szervezők mennyire sértették meg a helyiek lakhatáshoz fűződő jogait.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×