eur:
396.26
usd:
359.69
bux:
72624.44
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Drámai fordulat: gyerekpornót nézegetett a kislány elrablója?

A család egyik barátja látta utoljára Madeleine McCannt: elrablója egy takaróval együtt kapta fel a kislányt, akinek rózsaszín pizsamája még így is feltűnt a szemtanúnak.

Kate és Gerry McCann egyik barátja látta utoljára a pár 3 éves kislányát - derült ki vasárnap. A nő ugyanarra a vacsorára tartott, ahol barátai is múlatták az időt. Miközben az étterem felé sietett, egy férfit látott egy rózsaszín pizsamás kislánnyal a karjaiban, nem messze attól az apartmantól, ahonnan Madeleine eltűnt.

A nő ekkor - bár furcsának találta a dolgot - még nem kapcsolt: csak akkor jött rá, mit is látott valójában, amikor a kislány anyja visszatért az apartmanból, ahová azért sietett át, hogy ellenőrizze, jól vannak-e a gyerekei.

Visszatartott információk?

A család barátja este fél 10-kor látta a férfit, és mikor kiderült, hogy az minden bizonnyal Maddie-t vitte magával, azonnal jelentkezett a rendőrségen. A személyleírást, amit adott, viszont csak azután hozták nyilvánosságra, hogy Gordon Brown, a leendő brit miniszterelnök is beavatkozott az ügybe a múlt héten.

A gyanúsított ezek szerint fehér, 35-40 év közötti, átlagos testfelépítésű, körülbelül 180 centiméter magas, rövid hajú férfi, aki sötét színű dzsekit, krémszínű nadrágot és sötét cipőt viselt. A nő elmondása szerint nem futott, de nem is csak sétált.

Legalább még egy szemtanú látott egy férfi egy kislánnyal a karjai közt a portugáliai Praia da Luzban.

A család rendkívül dühös, amiért mindeddig nem hozták nyilvánosságra a férfi leírását, hiszen meggyőződésük, hogy ő rabolta el kislányukat. Egy rendőr elmondta: McCannék maguk rekonstruálták a történteket, és biztosak benne, hogy a rózsaszín pizsamás kislány Madeleine volt. Éppen ezért nem gondolták soha, hogy lányuk elkóborolt volna.

Tehetetlen rendőrség

Kate McCann este 10-kor ment vissza az apartmanba, hogy egy pillantást vessen három gyerekére - köztük az ugyancsak rózsaszín pizsamát viselő Maddie-re. Szerintük a kislány este 9 és negyed 10 között tűnt el.

A szülők egyébként nyitva hagyták a vendégház ajtaját, hogy könnyebben bejussanak az ilyen ellenőrzések alkalmával.

25 napja

A családot a portugál hatóságok tehetetlensége is felháborította: az ottani rendőrség nem közölt felhívást arról, hogy a kislány eltűnésével kapcsolatban várják az információkat.

Ezzel kapcsolatban Gerry McCann többször beszélt telefonon Gordon Brownnal. A leendő miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy segít a házaspárnak megtalálni a 25 napja eltűnt Madeleine-t.Pornófüggő a gyanúsított

Közben kiderült, hogy a gyerekrablás egyetlen megnevezett gyanúsítottja, Robert Murat szívesen nézett gyerekpornót a számítógépén - írja a brit Sun című bulvárlap.

A brit férfi komputerének vizsgálata során kiderült, hogy egy sor "mélyen felkavaró tartalmú" internetes oldalt látogatott. Bár a rendőrök szerint nem bizonyítható, hogy ez és Madeleine elrablása között kapcsolat van, de feltételezik, hogy lényeges információ.

Beteges?

Robert Murat volt főnöke, Paul Titcombe szerint a férfi "hatalmas pornórajongó, nőfüggő", egy időben pedig zaklatta kolléganőjét. Főnöke úgy véli: egykori beosztottja egészségtelen érdeklődést mutatott a gyerekek iránt.

A férfit, aki az egyetlen hivatalos gyanúsított az ügyben, hosszú ideig vallatták, mivel nem találtak valódi bizonyítékot arra, hogy valóban köze lenne a gyerekrabláshoz.

Fogadja őket a pápa

A rendőrök kihallgatták Robert Murat volt feleségét, Dawnt is. A nő attól tartott, hogy válásuk után volt férje elrabolja közös lányukat, a négyéves Sofiát.

Nemrég a pápa is beleegyezett, hogy találkozik Madeleine szüleivel: Kate és Gerry McCann szerdán más katolikusokkal együtt vehet majd részt egy audiencián XVI. Benedeknél, aki valószínűleg imát is mond majd az eltűnt kislányért a vatikáni Szent Péter téren.

Címlapról ajánljuk

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×