eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Már 40 millióan látták az elrabolt kislány honlapját - nézze meg Ön is!

Autót bérelt az a férfi, akit az eltűnt kislány, Maddie McCann elrablásával gyanúsítanak a brit hatóságok. Robert Murat azt állítja, a sajátját éppen a gyerek szülei kérték kölcsön tőle.

Immár több mint 40 millióan látogatták meg az elrabolt brit kislány, a négyéves Madeleine McCann megtalálására indított internetes oldalt. A látogatók száma akkor ugrott meg, amikor új hír érkezett a gyerek elrablásával vádolt férfiról.

A brit hatóságok a gyerekkora óta Portugáliában élő Robert Muratot gyanúsítják, aki - mint kiderült - nagy sietséggel újabb autót bérelt a már meglévő mellé két nappal azelőtt, hogy a rendőrök kikérdezték volna.

Mire kellett az autó?

A 33 éves férfi azt állítja: az autót, amit először bérelt, múlt szombaton éppen Maddie szülei, Kate és Gery McCann kérte kölcsön tőle azért, hogy posztereket ragaszthassanak rá, amelyen lányuk eltűnésére hívják fel a figyelmet.

Kiderült azonban, hogy a családnak már volt egy bérelt autója.

"Nem értettem, miért akar másik autót, amikor már volt neki egy. Voltam a rendőrségen, és ott is elmondtam ezt" - közölte az autókölcsönző iroda helyi vezetője, Maria.

"A hangjáról meg tudtam állapítani, hogy nagyon siet. Ott és akkor akarta megkapni az autót. Éppen ebédidő volt, szombat, és Madeleine már nyolc napja eltűnt" - mondta.

"Közöltem, hogy háromig várnia kell: addig zárva vagyunk az ebédidő miatt" - tette hozzá az irodavezető.

Maria elmondta azt is: a férfi arra hivatkozott, hogy a kislány szülei elkérték tőle az autóját, hogy felhívásokat ragaszthassanak rá.

Robert Murat, aki tolmácsként a McCann-családnak is dolgozott - végül valamivel negyed 6 után vette át új autóját, egy fehér Hyundai Getzt, amit három napra bérelt ki. Nagy-Britanniai címét, de portugáliai telefonszámát adta meg a kérdőíven.
Tagadnak

Csütörtökön kiderült: a férfinak, aki határozottan tagadja, hogy köze lenne a kislány eltűnéséhez, két saját autója is van.

Édesanyja, a 71 éves Jennifer a bérelt Hyundait kedden adta vissza; az autót a rendőrök vizsgálják. Az idős asszonyt is kihallgatták.

Az elmúlt éjjelt Robert Murat ismét anyja villájában töltötte, amely alig száz méterre áll attól az apartmantól, ahonnan a négyéves Madeleine eltűnt.

A rendőrök másik gyanúsítottja, a 22 éves orosz számítástechnikai szakember, Szergej Malinka is tagadja, hogy bármi köze lenne a gyerekrabláshoz.

"Nem erőszakolok meg gyerekeket" - jelentette ki férfi.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×