eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Gyilkos tömegoszlató fegyver a rendőrség arzenáljában

Brit rendőrök százait szeretnék ellátni a testre bénítóan ható Taser fegyverrel. Sokan máris bírálják az ötletet.

A fegyver két kis érintkezőt lő ki levegő vagy nitrogén segítségével, amelyek egy vékony dróttal csatlakoznak az indítófegyverhez. Ezek segítségével nagyfeszültségű elektromos impulzust közvetít az eltalált célpont felé. Ezek akár a ruhán keresztül is képesek hatni, mozgásképtelenné teszik az embert. Főleg tömegoszlatáshoz használják.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet adatai szerint az Egyesült Államokban és Kanadában 2001 óta 220-an veszítették életüket azt követően, hogy eltalálták egy ilyen fegyverrel.

Eddig a szigetországban csak a speciálisan kiképzett rendőrök használhatták a vitatott fegyvert, a tervek szerint azonban az eddigieknél sokkal több egyenruhást szerelnének fel vele.

Nagy-Britanniában idáig egyetlen férfi halt meg azt követően, hogy eltalálta egy Taser-lövedék, az utólagos orvosszakértői vélemény azonban azt állapította meg róla, hogy természetes halállal halt meg.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×