eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A milliárdos, aki nyolcvanszor nyert a lottón - vagy mégsem...

Valószínűleg ő a világon a legszerencsésebb ember, de az is lehet, hogy egy egyszerű csaló. Juan Antonia Roca a bíróság azon kérdésére, hogy honnan származik a 2,4 milliárd eurós vagyona, egyszerűen azt felelte: nyert a lottón, méghozzá nyolcvanszor.

A spanyolországi hatóságok egy 22 millió eurós vesztegetési és sikkasztási ügyben próbáltak eligazodni, ennek kapcsán kérdezték meg az egyik város tervezési testületének korábbi vezetőjét.

A férfi tagadta, hogy köze lenne azokhoz a csalásokhoz, amelynek során egyesek illegálisan jutattak építési engedélyekhez Marbellában.

Az ügy kapcsán már két korábbi polgármestert, és helyi tisztviselőket tartóztattak le. A hatóságok helyi vállalkozókat és ügyvédeket is őrizetbe vettek.

Valószínűleg lakások százait fognak lebontani azért, mert építési engedélyeik nem megfelelőek.

Hihetetlen mázlista, vagy...

Mr Rocának a bíróság előtt kellett számot adnia arról, hogy honnan származtak a milliói az elmúlt 15 évben, miközben betöltötte a városi tisztséget. Õ azt a választ adta, hogy miközben vezető posztot töltött be a városi testületben, ötvenszer nyert a lottón, sőt, egész élete során nyolcvanszor volt ilyen szerencséje.

A rendőrök azonban kiszámolták, hogy szinte teljesen esélytelen, hogy a férfi valóban ennyiszer nyert volna a lottón. Ráadásul sikerült rögzíteni egy telefonbeszélgetést Mr Roca és egy banktisztviselő között, amely arról szólt, hogy hogyan lehetne legalizálni a férfi vagyonát.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×