eur:
397.61
usd:
360.12
bux:
72228.61
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Békülékeny hangnemben nyilatkozott Ehud Olmert

Izrael messzemenő kompromisszumra és fájdalmas engedményekre is kész a szomszédokkal megteremtendő béke érdekében - közölte Ehud Olmert, a zsidó állam miniszterelnöke.

A kormányfő a zsidó állam megalapításának 59. évfordulóján, az elesett izraeli katonákra emlékező ünnepségek egyikén beszélt.

Az Arab Liga nemrégiben felelevenítette az öt évvel ezelőtt előterjesztett szaúdi béketervet, amely békét ajánlott Izraelnek, cserébe az 1967-ben megszállt összes terület visszaadásáért és a palesztin menekültek ügyének megoldásáért.

Izrael nem akar kivonulni az összes szóban forgó területről, és attól is elzárkózik, hogy visszaadja az elmenekült palesztinoknak - illetve leszármazottaiknak - Izraelen belüli ingatlanaikat. Ehud Olmert szerint azonban a szaúdi terv alap lehet a további tárgyalásokhoz.

"Tisztelettel viseltetünk azon arab szomszédjaink iránt, akik békét akarnak velünk" - mondta a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk

Ilyen Budapestet szeretne Karácsony Gergely - terveiről nyilatkozott a főpolgármester

Otthonosabb, zöldebb és szolidárisabb Budapestet szeretne az október 1-jén kezdődő új főpolgármesteri ciklusában Karácsony Gergely. A városvezető az InfoRádióban a paralimpikonok budapesti fogadásán arról is beszélt, hogy egy olimpiai és paralimpiai rendezést össze lehetne kötni a főváros teljes akadálymentesítésével 2036-ra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Hatalmas támadás érte Moszkvát, lehengerlő offenzíva zajlik Vuhledárnál - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas támadás érte Moszkvát, lehengerlő offenzíva zajlik Vuhledárnál - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Ma hajnalban jelentős dróntámadás indult Oroszország fővárosa, Moszkva ellen, a légvédelem 14 ukrán robotgép lelövését jelentette. A régióban legalább egy lakóház lángra kapott és három repteret is lezártak az orosz hatóságok. Közben az orosz hadsereg jelentős offenzívát folytat a donyecki Vuhledár térségében, a kisváros térségében több települést is elfoglaltak az elmúlt napokban, a cél a megerősített védelmű ukrán városka bekebelezése. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború keddi eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×