eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Lebukott a korrupt futballvezető

Tetten érte a rendőrség a szlovák labdarúgó szövetség megbízott főtitkárát, amint éppen kenőpénzt vett át. Így most már bizonyíték is van arra, amit mindenki sejtett: korrupt a szlovák labdarúgás.

Eddig bizonyítékok hiányában minden gyanút cáfoltak, ám kedd óta ez már megváltozott. A rendőrség a labdarúgó szövetség székházában kenőpénz átvételekor őrizetbe vette Vladimir Wankét, a szövetség megbízott főtitkárát, a Ligabizottság elnökét.

A szövetség második embere nem túl nagy összeget, 10 ezer koronát vett át az egyik vidéki klub vezetőjétől, ennek fejében azt ígérte, hogy haladéktalanul elintézi egy külföldről hazatérő játékos átigazolását.

Mint kiderült, a klub illetékesei már egy ideje együttműködtek a rendőrség korrupcióellenes osztályával, a keddi akciót gondosan előkészítették, és biztosították a szükséges bizonyítékokat is.

A sors iróniája, hogy tavaly ősszel, amikor egy volt labdarúgóbíró nyíltan beismerte, hogy a korrupció nem csak az alacsonyabb osztályokban gyakori jelenség, éppen a most letartoztatott Wanke hirdetett "kíméletlen harcot" a korrupció ellen.

Várható, hogy újabb bizonyítékok kerülnek napvilágra. Dusan Gallis volt szövetségi kapitány, aki most a kormány sporthivatalának vezetője, máris követelte a labdarúgó szövetség elnöke, Frantisek Laurinec lemondását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×