eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Mihez kezd majd Tony Blair?

Tony Blair brit miniszterelnök néhány hónapon belül átadja helyét pártja egy másik vezető személyiségének. Még csak 53 éves. Hogyan folytatja pályafutását?

Tony Blair - ahogy az a BBC televíziónak adott nyilatkozatából kiderül - élete új szakaszában, amikor már nem lesz Nagy-Britannia miniszterelnöke, valamiféle nagyszabású dologgal kíván foglalkozni. Például a klímaváltozás problémájával.

Reméli, hogy júniusban a nyolc gazdasági nagyhatalom csúcstalálkozóján, Németországban, egyezmény születik a globális felmelegedés megfékezéséről.

A világfontosságú ügynek már van egy tekintélyes képviselője Al Gore volt amerikai alelnök személyében, de az ő igyekezetéről nem sokat hallani. Tehát érdemes teljes erővel és energiával e küzdelem élére állni. Elvégre Tony Blair volt ennek a kezdeményezője a G8 nagy-britanniai csúcsértekezletén, 2005-ben.

A miniszterelnök ezt mondta a tv-műsorban: "Szerencsére vagy nem szerencsére, elég fiatalon adom át hivatalomat ahhoz, hogy még valami hasznosat végezhessek a továbbiakban. A klímaváltozás ügye ilyen dolog. Persze, adódhatnak más feladatok is."

Tudjuk, hogy Tony Blair a közel-keleti rendezésnek is apostola. A G8 csúcstalálkozón tehát még kormányfőként akar ott lenni, de pártja szeptemberi konferenciáján már új pártvezér tűnhet fel.

Ha leköszönt, feladja képviselői mandátumát is. És nekiáll megírni az emlékiratait, ami legalább 15 millió dollárt jövedelmezhet számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Augusztus 30-án Vietnam és a Fülöp-szigetek megállapodott egymással a katonai és védelmi kapcsolatok elmélyítéséről. A felek abban is egyetértettek, hogy a jövőben fokozzák a tengeri biztonsági együttműködésüket. Phan Van Giang vietnami és Gilberto Teodoro Fülöp-szigeteki védelmi miniszterek azt is bejelentették, hogy még 2024-ben a védelmi kontaktus elmélyítéséről szándéknyilatkozatot kívánnak aláírni. A két távol-keleti ország közeledése komoly kérdéseket vet fel a feszült régióban, ahol persze mindegyik térségi nagyhatalomnak megvan erről a maga a véleménye.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×