eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Németország ellenzi az amerikai rakétapajzsot

Szokatlan élességgel bírálta az amerikai kormány európai rakétatelepítési terveit a német külügyminiszter. Frank-Walter Steinmeier azt mondta: a német kormány helyteleníti az Egyesült Államok magatartását.

A német nagykoalíciós kormány szociáldemokrata külügyminisztere úgy vélte: Washingtonnak előzetesen mindenképp konzultálnia kellett volna Oroszországgal.

Az Egyesült Államok hónapokkal ezelőtt kérte fel Csehországot és Lengyelországot a több milliárd dolláros rakétaelhárító rendszerek telepítésének engedélyezésére.

Washington az úgynevezett lator államok, mindenekelőtt az Irán részéről fenyegető veszélyre hivatkozott.

Az amerikai terveket élesen bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnök a közelmúltban Münchenben tartott nemzetközi biztonságpolitikai konferencián, azzal vádolva az Egyesült Államokat, hogy újabb fegyverkezési versenyt szít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×