eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Lemondott a palesztin miniszterelnök, de visszatér

Lemondott Iszmáil Haníje palesztin miniszterelnök, hogy ezzel megnyissa az utat a palesztin nemzeti egységkormány megalakulása előtt. A politikus alakíthatja majd meg az új kabinetet is.

Benyújtotta lemondását Iszmáil Haníje palesztin miniszterelnök - közölte a kormányfő egyik tanácsadója. A politikus lépésével a majd általa vezetett nemzeti egységkormány megalakulását szeretné megkönnyíteni.

A palesztin területeken a múlt év eleje óta kormányzó, radikális iszlamista Hamász mozgalom által alakított kabinet feje Mahmúd Abbász palesztin elnöknek nyújtotta be lemondását, aki ezt követően várhatóan azonnal megbízza Iszmáil Haníjét a nemzeti egységkormány megalakításával.

A nemzeti egységkormány az eddig hatalmi versengést folytató Hamász és - az Abbász vezette - Fatah mozgalom részvételével alakul meg.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×