eur:
396.21
usd:
367.18
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Európai alkotmány helyett közös nyilatkozat

Az Európai Unió állam- és kormányfői a tervek szerint jövő tavasszal közös politikai nyilatkozatot fogadnak el, amelynek alapelvei megegyeznének a több tagállam számára még vitatott közös alkotmánnyal. Erről a közösség vám- és adóügyi biztosa beszélt az uniós tagság első két évéről rendezett kétnapos konferencián az Országgyűlésben.

Kovács László hangsúlyozta, hogy az Európai Unió 2004-es bővítésével nemcsak az új tagországok jártak jól, a régebbiekben is enyhe gazdasági növekedés kezdődött.

A biztos szerint a közösségnek a jövőben fenntartható fejlődést és a belső piac zavartalan működését kell biztosítania, valamint választ kell adni a globalizáció kihívásaira.

A tanácskozáson Emil Constantinescu volt román államfő arról beszélt: a mostaninál nem megy jelentősen több munkavállaló az uniós államokba dolgozni Románia januári uniós csatlakozása után.

Mint mondta: jelenleg is több millió román dolgozik uniós államokban, többségük azonban alkalmi munkát vállal, és nem telepedik le az adott országban.

Címlapról ajánljuk

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×