eur:
396.28
usd:
367.22
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Az új művészeti ág: a sztriptíz

A norvég bíróság döntése értelmében sztriptíz egy művészeti forma, éppúgy, mint az opera vagy a balett. A döntés rételmében pedig a tevékenység után nem kell megfizetni a 25 százalékos áfát.

A szabály ellen egy osloi bár gogo-táncosnői emeltek panaszt. Úgy érezték, hogy hátrányosan különböztetik meg őket például a kardnyelőktől vagy a komikusoktól. Akkor fordultak a bírósághoz, amikor megtudták, hogy a chippendale fiúk is adómentességet élveznek.

Az egyik táncosnő kezdeményezésüket azzal indokolta, hogy a sztriptíztánc is nehéz tevékenység, amely sok gyakorlást igényel. Ügyüket a norvégiai nemek közötti esélyegyenlőséget biztosító bizottság is felkarolta.

Az nem teljesen világos, hogy az eljáró háromtagú bírói testület milyen kutatást végzett a határozathozatal előtt. Mindenesetre különbséget tettek a vulgáris és a normál sztriptíz között. Azt nem tekintik művészetnek, ha a táncosnő előadása közben kapcsolatot alakít ki a nézőkkel.

A pereskedés nem most kezdődött, a norvég állam májusban alsóbb szinten egyszer már pert vesztett az ügyben. Ezt követően azonban a fellebbviteli bírósághoz fordultak, de ezt a pert is elvesztették.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×