eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Kilenc hónapot kapott, mert disznófejet dobott egy mecsetbe

Kilenc hónap börtönbüntetésre ítéltek egy izraeli férfit, aki vallási provokációként disznófejet dobott be egy mecsetbe - közölte szerdán az ügyben eljáró izraeli bíróság.

A 35 éves Simon Ben Haím 2005 augusztusában barátnőjével együtt dobott be egy palesztin fejkendőbe tekert disznófejet a Tel-Aviv és a jaffai kikötő között fekvő Hasszán Bek mecsetbe.

Az elkövető a disznófejre Mohamed próféta nevét írta fel, és az állat szájába muzulmán olvasót helyezett. Tettét az arabok elleni gyűlöletén kívül azzal indokolta, hogy meg akarta hiúsítani Izrael éppen akkor folyó kivonulását a Gázai övezetből.

Az ügyben ítélkező tel-avivi bíróság szerint a férfi előre kitervelt akciója súlyosan ártott az Izraelben együtt élő zsidók és arabok feszült kapcsolatainak.

A férfi barátnőjét két hónap börtönbüntetésre ítélték.

Ben Haím hűtőszekrényében egyébként a rendőrség még egy disznófejet talált, amelyet a férfi szintén egy mecsetbe akart bedobni, hogy ezzel zavargásokat szítson a jaffai muzulmánok körében.

A disznót mind az iszlám, mind a zsidó vallás tisztátalan állatnak tekinti.

Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×