eur:
395.52
usd:
366.56
bux:
74079.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Orvoscsoport vizsgálja az éhségsztrájkoló szerb politikust

Nemzetközi orvoscsoport vizsgálja meg a több mint három hete éhségsztrájkoló Vojislav Seselj szélsőséges szerb politikust a scheveningeni börtönkórházban.

A szélsőségesen nacionalista Szerb Radikális Párt elnöke november 10-e óta nem vesz magához ételt, elutasítja az orvosi segítséget és a mesterséges táplálást, valamint nem hajlandó találkozni a kirendelt orvosokkal sem, és megtiltotta a halála utáni boncolását is.

A volt Jugoszlávia területén folytatott háború és etnikai tisztogatás során elkövetett bűncselekményekkel vádolt, 52 éves politikus a védelmére hivatalból kirendelt ügyvédek ellen tiltakozik az éhségsztrájkkal.

Vojislav Seselj 2003 februárjában önként adta fel magát, de ártatlanságát hangoztatta és megkérdőjelezte az Nemzetközi Törvényszék legitimitását.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×