eur:
394.11
usd:
364.01
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Megmérgezték az állatkerti oroszlánkölyköket

Ritka abesszin oroszlánkölyköket mérgeztek meg Etiópiában, az Addis Abeba-i állatkertben, majd a testeket értékesítették.

Az állatkert közlése szerint minden évben megölnek néhány kölyköt, mivel nincs elég hely és pénz az állatokra.

"Eljuttathatjuk őket az erdőkbe és néhány kormányzati palotába, de legtöbbször a preparátorhoz küldjük a kölyköket" - nyilatkozta az állatpark egyik munkatársa.

Elmondása szerint a preparátor 175 dollárt (mintegy 35 ezer forintot) fizet egy példányért, amelyet később 400 dollárért (nagyjából 80 ezer forintért) ad el.

Egy magát megnevezni nem akaró etióp környezetvédő a BBC-nek elmondta: tavaly 11 kölyköt ajánlottak fel neki.

"Azt mondták, hogy elvihetem és megtarthatom őket, de nekem nincs földem, ahol élhetnének, és nem könnyű dolog területhez jutni" - tette hozzá.

"Végül én mondtam nekik, hogy adják a kölyköket a preparátornak" - mondta.

Az oroszlánparkot Hailé Szelasszié, Etiópia utolsó császára alapította, az intézmény uralkodásának szimbóluma volt. Az állatkertben jelenleg nyolc pár oroszlán él.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×