eur:
395.4
usd:
365.07
bux:
73836.44
2024. július 31. szerda Oszkár

Félreértették a brit kormányfő szavait?

Washingtoni közlés szerint az amerikai sajtó félreértette a brit kormányfő Iránról és Szíriáról mondott szavait.

A Fehér Ház hangsúlyozza: Tony Blair hétfő esti, szokásos éves külpolitikai beszédében nem volt szó drámai változásról. A kormányfő mindössze annyit mondott, hogy Iránnal akkor lehet szó párbeszédről, ha felfüggeszti urándúsító tevékenységét.

Az amerikai vezetés szerint a washingtoni sajtó viszont már úgy közölte a brit kormányfő szavait, hogy Tony Blair átfogó arab-izraeli békekezdeményezést szorgalmazott Irak stabilizálása érdekében.

Emiatt már nemcsak az Egyesült Államokban a demokraták, hanem London részéről is nyomás nehezedik George Bushra, hogy módosítson közel-keleti és Irak-politikáján.

A Fehér Ház emlékeztett arra, hogy George Bush hétfőn ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy tárgyalni kell Iránnal, de csak akkor, ha Teherán teljesíti az ehhez szükséges feltételeket.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Idén 1,8-2,2 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre pedig a 3,5 százalékos növekedés mindenképpen elérhető - mondta a pénzügyminiszter szerdán a TV2 Mokka című műsorában. Ez alapvetően új információ a kormány részéről, és minden korábbinál pesszimistább előrejelzés. Úgy tűnik, a kormány már lemondott az idei 2,5%-os növekedési céljáról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×