eur:
395.28
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Párizs: al-Kaidás ne dolgozzon repülőtéren

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren több mint 70 muzulmán vallású dolgozó biztonsági zónába érvényes belépőjét vonták vissza. Az indoklás szerint ők biztonsági kockázatokat jelentenek az utasokra, mert terroristakiképző-központokban jártak Afganisztánban és Pakisztánban.

Nem bocsátották el, de a biztonsági zónákba érvényes belépőjük visszavonásával ellehetetlenítik a munkáját több mint 70 embernek Párizs legnagyobb repülőterén.

A muzulmán vallású reptéri dolgozók a hivatalos közlés szerint afganisztáni és pakisztáni terroristakiképző táborokban jártak.

Egyikük állítólag Richard Reid barátja - a brit férfi 2001-ben cipőjébe rejtett bombával akart felrobbantani egy Párizsból Amerikába tartó gépet.

Egy másik férfi pedig állítólag egy al-Kaidához köthető, algériai terrorista vezetővel tartott fenn közeli kapcsolatot. A dolgozók szerint ugyanakkor vallásuk miatt diszkriminálják őket a reptéren.

A BBC tudósítása megjegyzi, hogy noha sok munkás belépőjét visszavonták, mintegy tízen, akik szintén biztonsági kockázatot jelenthetnek, továbbra is beléphetnek a biztonsági zónákba. A francia törvények ugyanis előírják, hogy meg kell nekik adni a lehetőséget, hogy válaszoljanak a vádakra.

Az Európai Unión belül Franciaországban él a legnagyobb muzulmán közösség.

Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-10

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-10

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×