eur:
395.28
usd:
365.67
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

ENSZ-közvetítővel tárgyal Izrael és a Hezbollah

ENSZ-közvetítő segítségével tárgyalások kezdődtek a fogolycseréről Izrael és a Hezbollah között - közölte a libanoni síita szervezet vezetője. Haszan Naszrallah sejk a tárgyalások menetéről mindössze annyit árult el, hogy a felek tudatták egymással feltételeiket. Izrael nem kommentálta a nyilatkozatot.

A Hezbollah gerillái július 12-én izraeli terülten 8 katonát megöltek, kettőt pedig foglyul ejtettek. A hadsereg válaszul offenzívát indított a síita szervezet libanoni állásai ellen, amire a Hezbollah izraeli célpontokat lőtt.

A 34 napon át tartó ellenségeskedésnek 1200 libanoni és 157 izraeli áldozata volt. A háborút ENSZ-közvetítéssel kötött fegyverszünet zárta le.

A fegyvernyugvásra vonatkozó Biztonsági Tanácsi határozat az izraeli katonák és az Izraelben bebörtönzött libanoniak elengedésére szólított fel. A feltételezések szerint az izraeli katonák legalább 4 Hezbollah-gerillát ejtettek foglyul, 3 másik libanoni állampolgárt pedig évekkel ezelőtt börtönöztek be.

Címlapról ajánljuk
Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat
Férfi vízilabda

Magabiztosan verte Spanyolország a magyar válogatottat

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játszotta második csoportmérkőzését a párizsi olimpián, 7-10 lett a vége, a magyar csapat egyszer sem vezetett. A mi hatosunkban a másik két mérkőzésen az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×