eur:
395.23
usd:
365.47
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kezdődik a médiaháború

Az amerikai védelmi minisztérium felállított egy új egységet, amelynek az lesz a feladata, hogy az eddigieknél hatékonyabban juttassa el a tárca üzeneteit a 24 órás hírszolgáltatókon keresztül és kiváltképp az interneten.

A Pentagon tájékoztatása szerint ezzel visszaszoríthatják majd a tárca és a hadsereg tevékenységével kapcsolatos pontatlan média beszámolókat.

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter korábban azt mondta, hogy az Egyesült Államok vesztésre áll ellenségeivel szemben a propagandaháborúban.

Dick Cheney alelnök hétfőn kijelentette: az iraki lázadók azért fokozták támadásaikat, hogy befolyásolják a jövő heti amerikai választásokat.

A BBC szerint a Bush-adminisztráció úgy vélekedik, hogy Irakról nem a valóságos helyzetnek megfelelő értékelések jelennek meg.

Az amerikai kormányzatot elsősorban az aggasztja, hogy a lázadók az olyan területeken, mint Irak, az internetet felhasználva terjeszthetik üzeneteiket, amelyekkel azt a látszatot keltik, hogy erősebbek, mint az Egyesült Államok.

Az újonnan alakított egység az új média csatornákat, elsősorban az internetet használva kísérli meg, hogy üzeneteit célba juttassa.

A hadügyminisztérium szóvivője szerint ezentúl gyorsabban reagálnak majd a különleges híradásokra, a pontatlan tudósításokra.

Az egység figyelemmel kíséri majd a blogokat, valamint politikusokat és lobbistákat ajánl a televíziós és rádiós műsorokba, akiket az adott kérdésben meg lehet kérdezni.

Eric Ruff szóvivő kijelentette: az új egység felállítása nincs kapcsolatban azzal, hogy az Egyesült Államokban csökken az iraki misszió támogatottsága, és nem függ össze a jövő heti választásokkal sem.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×