eur:
395.14
usd:
365.5
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"Budapest frontvonali városra emlékeztet"

Egy orosz kormánylap arra biztatja az Európai Uniót, hogy az közvetítsen "a magyar polgári szembenállásban". Az utcai zűrzavart az a radikális büdzséhiány-csökkentési program idézte elő, amely arra szolgál, hogy Magyarország 2009-re eleget tegyen az euróbevezetés követelményeinek - mutatott rá a Rosszijszkaja Gazeta. A lap tudósítója szerint Budapest már frontvonali fővárosra emlékeztet.

Keresd a pénzt!

"Magyarország 2007-ben 3 milliárd eurót kaphat az EU-kasszából, a következő hat évben pedig további 18 milliárdot. Hogy ki kapja és ki osztja szét ezeket a pénzeket, az nem utolsó kérdés ebben a történetben" - utalt a magyar politika tétjére Fjodor Lukjanov, az orosz lap budapesti tudósítója.

"Az önkormányzati választások után, amelyeken az ellenzék győzött, világossá vált, hogy helyi szinten az ellenzék fogja elosztani a pénzt. A fővárosban és kormányszinten pedig a kormányzó koalíció lesz a pénzosztó. Egyszóval az országban kettős hatalom és a kompromisszumokra való képtelenség mutatkozik" - állapította meg Lukjanov, aki közvetítésre biztatta az EU-t a magyar "polgári szembenállásban".

Brüsszel adjon haladékot!

"Brüsszelnek nagyon is módjában áll még 2-3 éves haladékot adni a magyaroknak az euró bevezetésére anélkül, hogy megfosztaná őket a szubvencióitól. Egyben puhíthatja a büdzsédeficit-csökkentési követelményeket is. Így Gyurcsány (Ferenc) kormánya könnyíthetné a lakosságra rótt terheket, több évre ütemezve át azokat. Ez nyomban enyhítené a feszültséget" - ajánlotta Lukjanov.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×