eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az orosz elnök befejezi, de megmaradhat a befolyása

Az orosz elnök megismételte, hogy az alkotmánynak megfelelően nem jelölteti magát a harmadik elnöki időszakra 2008-ban. Vlagyimir Putyin ugyanakkor kifejezte meggyőződését: távozása után is befolyással lehet a társadalmi fejlődésre.

Az orosz elnök - aki mintegy három órán át társalgott Oroszország lakosságával élő "médiavonalon" keresztül - elégedetten nyugtázta a gazdaság elmúlt évekbeli fejlődését.

Vlagyimir Putyin közölte: Oroszország nem kívánja növelni területét senki rovására, és Grúziára is vonatkoztatja a területi integritás elvét, de rámutatott a nemzeti önrendelkezés elvének létezésére is.

Ami a grúz bevándorlók és állítólagos maffiózók elleni oroszországi kampányt illeti, az államfő elismerte, hogy voltak túlkapások, és az etnikai megkülönböztetéstől való tartózkodásra intette a rendfenntartó szerveket.

Vlagyimir Putyin óva intette a nemzetközi közösséget Észak-Korea sarokba szorításától, és arra utaló jeleket észlelt, hogy az ortodox kommunista állam hajlandó visszatérni a nukleáris programjára vonatkozó hatoldalú tárgyalásokhoz.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×