eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Tom Lantos: a szlovák kormány tegyen a magyargyűlölet ellen!

Tom Lantos, az Egyesült Államok képviselőházának magyar származású tagja szerint Szlovákiában a kormány feladata, hogy a magyarellenes gyűlöletkeltés elleni küzdelem élére álljon. A politikus azután beszélt erről, hogy Pozsonyban tárgyalt Ján Kubis külügyminiszterrel az idegengyűlölet megfékezéséről.

Tom Lantos vasárnap már találkozott a kedden Pozsonyban tárgyaló magyar külügyminiszterrel, Göncz Kingával, hétfőn a szlovák fővárosban találkozik Dusan Caploviccsal, a pozsonyi kormány kisebbségi- és emberjogi kérdésekben illetékes miniszterelnök-helyettesével, hétfő este pedig Budapesten találkozik Gyurcsány Ferenc kormányfővel.

Tom Lantos a rendszerváltás óta több alkalommal is járt Pozsonyban, így a bős-nagymarosi vízlépcső ügyében kialakult szlovák-magyar jogvita legkritikusabb, a Duna elterelésével egyidejű időszakában, később pedig, a Meciar-korszakként emlegetett kilencvenes évek második felében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 3. 18:51
×
×
×
×