eur:
393.24
usd:
354.41
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Véget érhet az ukrán patthelyzet

Elfogadta Viktor Janukovics miniszterelnöki jelölését az államfő; ezzel lezárult az országban négy hónapja tartó belpolitikai patthelyzet.

Viktor Juscsenko elnök két órával azután jelentette be döntését, hogy lejárt az új kormányfő megnevezésének alkotmányban rögzített határideje.

Az államfő az ukrán televízióban közölte: az oroszbarát politikussal megállapodtak egy, az ország egységének megteremtéséről szóló egyezmény aláírásáról, így nincs akadálya, hogy Viktor Janukovics nevét terjessze a parlament elé.

Címlapról ajánljuk
A liberális New York Times Trump győzelmét jósolja, a konzervatív brit Telegraph viszont a vereségét valószínűsíti
tudósítónktól

A liberális New York Times Trump győzelmét jósolja, a konzervatív brit Telegraph viszont a vereségét valószínűsíti

Feje tetejére állt az angolszász médiavilág: a brit konzervatív napilap, a Telegraph felmérése szerint jelenleg Kamala Harris, a demokraták jelöltje vezet az amerikai elnökválasztái harcban. A liberális véleményvezér New York Times viszont öt olyan tényezőt sorol fel, amelyek alapján esélyesebb, hogy ismét Donald Trump kerül a Fehér Házba.

Azonnali kitoloncolások: kemény ultimátumot intézett a kormányhoz a CDU elnöke

A tartományi választások után a hét elején úgy tűnt, hogy közös nevezőre juthat az illegális bevándorlás szigorításáról a három kormánypárt, valamint az ellenzék vezető erejének számító CDU/CSU. A tárgyalóasztal mellől még óvatos derűlátással álltak fel, Friedrich Merz azonban váratlan kijelentést tett.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 5. 17:15
×
×
×
×