eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Bizalmi szavazást nyert az olasz kormányfő

Második bizalmi szavazását is megnyerte az olasz kormány a szenátusban. A képviselők ezúttal a külföldi katonai részvételről voksoltak.

Olaszországban Romano Prodi baloldali kormánya a külföldi katonai missziókról tartott bizalmi szavazáson egyes kormánypárti szenátorok ellenzésének dacára is nyerni tudott, miután az ellenzéki szenátorok nem vettek részt a szavazásban.

Az olasz kormány június végén fogadott el kormányerejű rendeletet, amely 488 millió eurót irányoz elő 29 katonai küldetésre 18 országban.

A balodali kabinet támogatja az ENSZ égisze alatt, NATO-vezetéssel működő afganisztáni nemzetközi erőkben való részvételt, míg az Irakban állomásozó olasz katonáknak az év végéig történő kivonásáról döntött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×