eur:
393.3
usd:
353.92
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Egyelőre hűtőbe kerülnek a megölt gerillák

Összegyűjtik és hűtve tárolják a Libanonban megölt Hezbollah-gerillák holttestét az izraeliek - közölték jeruzsálemi katonai források.

A hadsereg szerint eddig a Hezbollah libanoni síita szervezet hat fegyveresének holttestét gyűjtötték be és helyezték el hűtőkamrában, a politikusok döntésére várva, hogy mi legyen velük.

Izrael korábban, fogolycserék esetén alku tárgyaként használta a holttesteket.

Nem hivatalos forrás szerint most is erre készül, noha hivatalosan azt mondják, hogy nem tárgyalnak fogolycseréről a Hezbollah által foglyul ejtett két izraeli katona kiszabadítása érdekében.

Két éve, 2004 elején Izrael több száz arab foglyot engedett szabadon három katonája holttestéért és egy elrabolt üzletemberért cserében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×