eur:
393.3
usd:
353.97
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Egy iraki Washingtonban

Washingtonban a kongresszus előtt mond beszédet az amerikai látogatáson tartózkodó iraki miniszterelnök.

Demokrata párti képviselők korábban közölték: azt várják Núri al-Málikitől, hogy ítélje el a libanoni síita Hezbollah Izrael elleni támadásait és ismerje el Izrael jogát az önvédelemhez.

Amerikai képviselők korábban megdöbbenéssel fogadták, hogy az iraki kormányfő egy sajtóértekezleten "Izrael libanoni agressziójáról" beszélt.

Az iraki vezető magatartását kifogásoló amerikai politikusok jelezték, ha Núri al-Máliki a kongresszusi fellépése előtt nem tisztázza álláspontját, akkor elképzelhető, hogy bojkottálják felszólalását a kongresszusban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×