eur:
393.26
usd:
353.76
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Visszavonták a szökőár-riadót

Visszavonták az Indonéziához tartozó Celebesz szigetére kiadott szökőár-risztást, amelyet azután rendeltek el, hogy erős földrengés rázta meg a térséget.

A Richter-skálán 6,6 fokos földmozgás miatt Celebesz egyik kormányzója rendelte el a part menti területek kiürítését.

Áldozatokról és anyagi károkról nem érkeztek jelentések.

Hétfőn Jáva szigetén söpört végig egy földrengés utáni szökőár. A jakartai kormány közlése szerint a természeti csapásban 659 ember halt meg, és több mint 400-an megsérültek.

Az a földmozgás a Richter-skála szerint 7,7-es erősségű volt.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
Lesznek még újságírók 5 év múlva? És más szakmák?

Lesznek még újságírók 5 év múlva? És más szakmák?

Ma már egy cégvezető sem tekinthet el attól, hogy a mesterséges intelligenciát a vállalatoknak muszáj valahogy integrálniuk a saját működésükbe, különben versenyhátrányba kerülnek. Ennek a folyamatnak megvannak a lépései és nem merülhet ki abban, hogy bizonyos kollégák megtanulják jól használni a ChatGPT-t. Sólyom Balázzsal, a Trendecy Online Zrt. Chief Data Officerével többek között arról beszélgettünk, hogy mennyire felkészültek a magyar cégek az AI fogadására, tisztában vannak-e adataik értékével, mi lesz a médiával az AI-viharban és lesznek-e klasszikus újságírók 5-10 év múlva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×