eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Izraeli tankok nyomultak a Gázai-övezetbe

Izraeli harckocsik és páncélozott harcjárművek hatoltak be hajnalban a Gázai-övezet déli térségében, miután az izraeli légierő három gázai hídra és a térség áramellátó központjára mért csapást.

Az izraeli páncélosok már napok óta gyülekeztek az övezet határán, azt követően, hogy a hét végén egy palesztin kommandó izraeli területen támadást végrehajtva elrabolta a zsidó állam hadseregének egyik tizedesét.

Az izraeli páncélosok azután lendültek támadásba, hogy a közvetítőknek nem sikerült elérniük Gilad Salit szabadon bocsátását.

A hajnali órákban a dél-gázai Rafah környékén automatafegyverek hangja hallatszott, míg Gáza szinte teljes sötétbe borult az áramelosztót ért légi csapás után.

Az első palesztin reagálásként a Népi Ellenállási Bizottságok nevű szervezet, amely az izraeli katonát elrabolta, azzal fenyegetőzött, hogy kivégez egy fogságában lévő zsidó telepest, ha nem állítják le a katonai akciót.

Ezt követően ellenállásra szólította fel a gázai palesztinokat a kormányon lévő Hamász radikális palesztin mozgalom egyik vezetője.

Nizár Rajan a helyi rádióadón keresztül arra buzdította a milicistákat, hogy vegyék fel a harcot az ellenséggel, amely "meghalni jött".

Izrael tavaly vonta ki csapatait és költöztette ki a zsidó telepeseket a Gázai-övezetből 38 évi megszállás után.

Címlapról ajánljuk

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Az olimpiai játékok a mai napig a világ egyik legnagyobb sporteseménye. Az emberek általában azokat a versenyszámokat követik figyelemmel, ahol hazájuk sportolóinak van esélye az éremszerzésre. Azonban az érmek megszerzése csak néhány ország számára gyakori esemény, az országok többsége általában érem nélkül zárja az olimpiát. Ezért is tud különösen emlékezetes lenni egy nemzet számára, ha megszerzi első olimpiai érmét, pláne ha az arany, mint ahogy az például Fidzsi-szigetek esetében is történt férfi rögbiben a 2016-os Rio-i játékokon. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mely országok tudják erőforrásaikhoz képest a leghatékonyabban megszerezni az érmeket a nyári olimpiai játékokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×